Μαιευτική

Εγκυμοσύνη

Σκοπός μας είναι να σας καθοδηγούμε υπεύθυνα σε όλα τα στάδια από τη σύλληψη έως και τον τοκετό. Παρακολουθούμε συνεχώς την ομαλή πορεία της υγείας της μητέρας και του εμβρύου.

Προγραμματισμός Εγκυμοσύνης

Διατροφή & Συνήθειες Εγκύου

Περισσοτερα

Κύηση Υψηλού Κίνδυνου

Τι είναι η κύηση υψηλού κινδύνου;

Η κύηση υψηλού κινδύνου είναι όταν υπάρχει αυξημένος κίνδυνος εμφάνισης διαφόρων επιπλοκών που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την υγεία της μητέρας και του εμβρύου τότε η εγκυμοσύνη ονομάζεται υψηλού κινδύνου.

Ποιοι είναι οι παράγοντες κινδύνου για μια κύηση υψηλού κινδύνου;

Περισσοτερα

Τοκετός

Τοκετός είναι η διαδικασία κατά την οποία το βιώσιμο έμβρυο απομακρύνεται από το σώμα της μητέρας. Αποτελεί το τελευταίο στάδιο της εγκυμοσύνης. Ο φυσικός τοκετός ξεκινά αυθόρμητα μεταξύ της 37ης και της 42ης συμπληρωμένης εβδομάδας της κύησης. Η διάρκειά του εξαρτάται από αρκετούς παράγοντες, όπως το μέγεθος του εμβρύου, και είναι συνήθως ολίγων ωρών. Στον κολπικό τοκετό το παιδί γεννιέται συνήθως με κεφαλική προβολή. Υπό προϋποθέσεις μπορεί να προτιμάται η χειρουργική επέμβαση της καισαρικής τομής αντί του φυσιολογικού τοκετού.

Περισσοτερα

Προγεννητικός Έλεγχος

Α’ ΤΡΙΜΗΝΟΥ

  • ΥΠΕΡΗΧΟΓΡΑΦΗΜΑ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ
  • ΥΠΕΡΗΧΟΓΡΑΦΗΜΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΑΥΧΕΝΙΚΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ

Β’ ΤΡΙΜΗΝΟΥ

  • ΓΕΝΕΤΙΚΟ ΥΠΕΡΗΧΟΓΡΑΦΗΜΑ (Β’ ΕΠΙΠΕΔΟΥ)
  • MΕΤΡΗΣΗ ΜΗΚΟΥΣ ΤΡΑΧΗΛΟΥ
  • ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΣ ΥΠΕΡΗΧΟΓΡΑΦΗΜΑ ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΜΒΡΥΟΥ

Γ’ ΤΡΙΜΗΝΟΥ

  • ΥΠΕΡΗΧΟΓΡΑΦΗΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ / DOPPLER
Περισσοτερα

Υπογονιμότητα

Η Υπογονιμότητα αποτελεί ένα συχνό πρόβλημα λόγω του σύγχρονου τρόπου ζωής.
Ωστόσο, δεν απαιτούν όλες οι περιπτώσεις υπογονιμότητας εξωσωματική γονιμοποίηση. Σκοπός είναι να αναγνωρίσουμε παθολογικές καταστάσεις και με απλές παρεμβάσεις να προσπαθήσουμε να αυξήσουμε σημαντικά τη δυνατότητα τεκνοποίησης ενός ζευγαριού.

Αίτια

Βασικές Εξετάσεις για Έλεγχο Υπογονιμότητας

Για την γυναίκα | Για τον άνδρα

Περισσοτερα

Βλαστοκύτταρα

Τα βλαστοκύτταρα είναι αρχέγονα αδιαφοροποίητα πολυδύναμα κύτταρα, από τα οποία δίνεται η  δυνατότητα να δημιουργηθούν όλοι οι εξειδικευμένοι τύποι κυττάρων του ανθρώπινου οργανισμού.

Πού βρίσκονται τα βλαστοκύτταρα;

Πώς γίνεται η λήψη των βλαστοκυττάρων;

Από ποιον χρησιμοποιούνται τα βλαστοκύτταρα;

Περισσοτερα

Εξωσωματική

Η εξωσωματική γονιμοποίηση γίνεται κυρίως σε περιπτώσεις όπου υπάρχει δυσλειτουργία ή απόφραξη των σαλπίγγων, ορμονολογικά προβλήματα, πολυκυστικές ωοθήκες, ενδομητρίωση, προβλήματα στο ανδρικό αναπαραγωγικό σύστημα και επιπλέον γνωστά ή άγνωστα αίτια υπογονιμότητας.

Πότε ένα ζευγάρι πρέπει να σκεφτεί την εξωσωματική γονιμοποίηση:

Τι ποσοστά επιτυχίας έχει:

Περισσοτερα

Σπερματέγχυση

Η σπερματέγχυση (ενδομήτρια σπερματέγχυση – IUI) αποτελεί η μέθοδος κατά την οποία επεξεργαζόμαστε στο εργαστήριο το σπέρμα, επιλέγουμε τα καλύτερα σπερματοζωάρια και τα τοποθετούμε στη μήτρα.

Πώς γίνεται η σπερματέγχυση

Ποια είναι τα ποσοστά επιτυχίας της σπερματέγχυσης

Περισσοτερα